Böcker

Berättelsen om Lianne är en fantasyserie för barn, ungdomar och vuxna om Lianne, en helt vanlig halvhäxa. Det är en komplett serie om fem böcker magi, kärlek och vänskap och en ovanlig kamp mellan gott och ont.

Beställ böckerna i förlagets webbutik

Beställ böckerna på Adlibris

Beställ böckerna på Bokus


Ljus som varit dolt är första delen i serien Berättelsen om Lianne. I den här boken flyttar tolvåriga Lianne till landet Advel i Den Goda Cirkeln och får möta både nya vänner och sin kära onkel Eli som hon saknat i många år.

Men hur ska det gå när Lianne börjar sin nya skola och varför vill onkel Eli att hon ska gå där? Vilka upptäckter kommer hon att göra om sin magiska släkt och hur ska hon passa in? Medan Lianne både fascineras av sin nya värld och känner sig utanför, försöker något dolt göra sig hört.

Målgrupp: ungdomar 10-15 år


I levande mörker är andra delen i serien Berättelsen om Lianne.

Ett och ett halvt år har gått sen vi lämnade Lianne i Ljus som varit dolt. Hemligheten som då avslöjades har ställt Liannes liv på ända och fyllt hennes huvud med nya frågor. Hur ska hon någonsin försonas med sanningen?

Men världen ställs snart inför nya utmaningar och ett ödesdigert misstag kommer att påverka både Liannes och Iams liv på ett sätt som ingen av dem kunnat gissa.

Målgrupp: ungdomar 10-15 år


Allt som vi lovat är den rafflande tredje delen i serien Berättelsen om Lianne och här möter vi Den Goda Cirkeln i en brytpunkt, där gränser suddas ut, sanningar ifrågasätts och konflikter uppstår mellan de bästa av vänner.

Lianne är inte vem som helst. Hon hör och ser saker som ingen annan gör i Den Goda Cirkeln. Var kommer hennes annorlunda krafter att ta henne denna gång och hur ska hennes nya familj hantera att hon inte är som dem?

Målgrupp: ungdomar 10-15 år


Vid trappornas slut vol 1 tar sin början i ett bekymmerslöst liv, men faror lurar under ytan. Någon vill förgöra det som byggts upp, men vem och varför? Metoderna svartnar och snaran dras åt. Den avslutande delen av Berättelsen om Lianne är den mörkaste och ohyggligaste i serien.

Vid trappornas slut är utgiven i två volymer. Detta är den första.

Målgrupp: ungdomar 10-15 årDen Goda Cirkeln förbereder sig för Jonnadagen. I Portalen står någon som aldrig varit där förut och på takterassen till Kändo Slott väntar man som vanligt på solnedgången. Sommarens oro har lagt sig och folket vill fira ljusets segrar. Aldrig har lugnet varit så förrädiskt. Vid trappornas slut vol 2 tar sin början i vackra vardagsskildringar, men under ytan lurar faror än. Metoderna svartnar och snaran dras åt. Någon behöver Liannes hjälp, men kommer hon lyckas denna gång?

Boken är andra volymen av fjärde delen, finalen i Liannes berättelse.

Målgrupp: ungdomar 10-15 år


Trädväktaren – ännu inte utgiven

Hanna Höglunds kommande roman utspelar sig i samma värld som hennes tidigare fantasyserie Berättelsen om Lianne, men långt, långt tidigare.

Läsaren får grotta ner sig i Den Goda Cirkelns mytologi, i en sen länge glömd, brokig och mindre civiliserad tidsålder, där en ung prinsessa och en trädväktare på andra sidan slöjan, kommer att påverka historiens gång.

Släpps förhoppningsvis hösten 2022

Målgrupp: Unga vuxna