Om Hanna

Om Hanna Höglund

Författarfoton ILM

Debuterade med: Ljus som varit dolt på Vilse förlag den 6 september 2014. Nästa bok i serien, I levande mörker, kommer ut 11 april 2015.

Familj: Underbar man och tre rysligt söta barn. En väldans massa syskon.

Bor: Radhusparadiset i Kungsbacka på Västkusten.

Befinner sig däremot: oftast någon annanstans. Dagdrömmar har inga gränser och i sådana länder går man lätt vilse.

Älskar: Att uppleva litteratur i grupp. De som tror att högläsning bara är till för barn som inte kan läsa själva, har gått miste om mycket.

Sörjer: Att så många unga inte vågar upptäcka läsning och de konsekvenser som bristande läsförmåga har för deras kreativitet och skolgång.

Bakgrund: Gymnasielärare i svenska och latin som aldrig riktigt blir klar med sin utbildning eftersom barnen har fått ta ordentligt med plats och tid. Vid sidan om familjen har skrivandet löpt på och det har resulterat i en färdig ungdomsserie på fyra böcker portalfantasy och nu dessutom eget förlag. När jag inte skriver, undervisar eller viker tvätt brukar jag läsa böcker, spela piano eller dricka te med osvikliga tjejkompisarna.

Om debutromanen och hur den blev till: Ljus som varit dolt är första delen i Berättelsen om Lianne. Det är en mysteriehistoria och en upptakt till magiska äventyr i en klassisk kamp mellan gott och ont som överraskar. Världen som Lianne reser till och som blir hennes liv, har varit en stor del av mitt eget liv i närmare tjugofem år eftersom det började som en saga och en lek jag hittade på åt min lillasyster. Leken växte, världen växte och fick fler och fler invånare, alla med sin egen historia att berätta, och till slut kunde jag inte låta världen ligga orörd där i mitt huvud. Jag började skriva och jag kunde inte sluta. Tolv år och fyra fantastiska böcker senare är jag stolt över att få ge ut första delen på mitt eget förlag, och därmed presentera Lianne och hennes värld i den form som jag själv vill.